Нове авто з-за кордону: не дешево, але ексклюзивно!

25.11.2015 р. в 15:57, vgolos

Серед власників автомобілів є чимало таких автомобілістів, які воліють мати не тільки нове авто, але й укомплектувати його тими опціями, які вважають найбільш практичними і потрібними.

Оскільки наші автосалони пропонують покупцям автомобілі здебільшого у чітко визначених комплектаціях, то можливості наповнювати базову модель бажаними опціями у нас обмежені. Окрім того вибір двигунів у наших салонах не надто. Скажімо, у нас складно знайти автомобілі «Шкода» з дизельним двигуном об’ємом 1,6. Деякі виробники як от Subaru взагалі не постачають на наш ринок дизельні авто.

За певним збігом обставин довелося стати свідком вибору та купівлі нового автомобіля у автосалоні сусідньої Польщі. Йдеться про автомобіль «Мерседес» нового покоління – GLC класу, який став наступником свого попередника GLK (такі моделі вже зустрічаються). До речі, нещодавно одна із львівських автомобільних компаній презентувала автомобілі цього популярного бренду і серед них мав бути також і повнопривідний «GLC». Щоправда, поціновувачі «Мерседеса» так і не побачили автомобіль на тест-драйві. Працівники автосалону пояснювали, що такий автомобіль (його вартість стартує десь від 56 тисяч у. о.) «приганяють» тільки під замовлення.

Автомобілем нашої мрії став «Мерседес GLC» у змодельованій на власний смак комплектації. Для покупки вибрали автосалон у Польщі. За попередніми підрахунками, навіть сплата усіх митних платежів, послуги брокерів, внесків за перші реєстрацію не дотягує за ціною до цін у вітчизняних автосалонах. Якщо порахувати вартість нового автомобіля, який самостійно купуємо за кордоном і розмитнюємо та реєструємо в Україні, то його ціна для покупця виростає приблизно на 50 відсотків.

Щоправда, амбіційний власник такої моделі отримує за свої гроші саме цю комплектацію, яку собі замовив. А по грошах навіть якась мінімальна фінансова вигода. До речі, така дрібниця як гумові килимки. У нас, як правило,їх треба купити. У польському салоні нам їх просто подарували: нові та запаковані. Але загалом купити, перегнати з-за кордону та розмитнити автомобіль справа не легка і вимагає витривалості, терпіння.

Отож все за порядком. У польському автосалоні для покупця з України при купівлі такого автомобіля менеджер зробив одразу суттєву знижку. При вартості авто у 200 тисяч злотих (це 50 тисяч доларів США), автосалон зробив одразу знижку 8 тисяч злотих (2 тис. доларів). Окрім того, віднедавна польські автосалони для чужоземців озвучують ціну автомобіля одразу без податку (VAT), що суттєво зменшує вартість авто і одночасно зменшує суму митних платежів, які доводиться сплачувати при ввезенні авто в Україну Адже сплачуються податки із суми, яка вказана у рахунку-фактурі, а там вже фігурує ціна без ПДВ.

Кінцевою відпускною ціною з польського салону за «Мерседес GLC» стала сума 155 тис. злотих , що становить менше 39 тис. доларів США. Втім, для покупця після успішного оформлення усіх процедур з легалізації автомобіля та його купівлі, пригоди із його розмитненням тільки починаються. Втім, якщо все робити з головою і завчасно, то можна відносно швидко «пройти» митницю (4-5 годин) і в’їхати на майже легальній машині в Україну.

Для бажаючих коректно пройти процедуру розмитнення авто скажу, що варто завчасно домовитися із брокером, який буде вести вашу покупку і допомагати вам, отримуючи від вас усі потрібні рахунки «електронкою», вчасно сплатити митні платежі ще до приїзду авто на митницю (а це десь 40-41 відсоток від вартості авто, яке вказано у рахунку-фактурі). До слова, послуги брокерів становлять від 1200 до 4000 тисяч гривень. І далеко не завжди висока ціна за послуги ознака професійності. Важливо також, щоб у закордонному салоні вам трапився відповідальний менеджер, який допоможе швидко і оперативно організувати страхування на автомобіль, технічний паспорт та грамотно оформить рахунок-фактуру. Бо іноді українські митники не погоджуються, щоб покупець сплачував мито із вартості автомобіля, яка вказана вже без закордонного ПДВ. Мовляв, натякають, що таких «низьких» цін не існує. Хоча насправді, як можна сплачувати мито з ПДВ, яке тобі апріорі повертають або яке ти навіть не сплачуєш під час купівлі авто, бо ж гарантовано вивозиш машину із країни, де її купив?!

Серед особливостей під час ввезення і розмитнення нового автомобіля в Україну, варто наголосити на тому, що власнику авто обов’язково потрібно виробляти на нього сертифікат якості (десь понад 2000 грн), сплатити приблизно 41 відсоток митних платежів від вартості, що вказана у рахунку-фактурі, отримати на митниці печатку про проходження радіологічного контролю, мати по кілька копій рахунку, техпаспорта на автомобіль, свого закордонного паспорта. Нарешті, митні процедури не закінчуються під час ввезення автомобіля в Україну, а продовжуються вже в логістичному комплексі «Західресурс» Західної регіональної митниці, що у Городку. І тільки після цього ви зможете поставити автомобіль на облік, заплативши при цьому всі реєстраційні платежі.

Між іншим, деякі спритні митники натякають при ввезенні нового автомобіля, що, мовляв, авто вже не нове, бо приїхало до кордону своїм ходом, а значить вже вживане і його не можна оформляти як нове. Однак насправді, норма, коли треба було привозити авто (для визнання його новизни) до кордону на лафеті, вже не діє, якщо автомобіль дійсно придбано у салоні за кордоном.

Маєте можливості і бажання – вибирайте новий автомобіль за кордоном. Державу ви не обділите, бо сплатите до бюджету щонайменше половину суми від вартості ввезеного, розмитненого і зареєстрованого автомобіля. Зате гарантовано будете мати це авто, яке собі самі укомплектуєте !

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин