Викрасти за 60 секунд

05.03.2016 р. в 10:29, ednist

Викрасти за 60 секунд - не лише назву фільму, але й реальний час, за який можуть викрасти вашу "крихітку".

Охоронні супер-системи не спрацюють. Супутник не покаже, де сховали вашу машину. Автомобіль можуть викрасти, навіть якщо ви спатимете на задньому сидінні. Як вберегти свого чотириколісного друга і чому кількість викрадень в Україні так зросла?

“ "Машину викрадають за хвилину, максимум за півтори. Але це лише один момент. До того, як вставити ключ в запалення і поїхати в невідомому напрямі, викрадачі можуть декілька днів вистежувати мету" - розповідає фахівець з охорони автомобілів, Віктор.

За його словами, якщо не вдалося виявити залізного друга в найближчу добу - вірогідність того, що він знайдеться, прирівнюється до нуля. А жертвою викрадення може стати будь-хто.

За станом на лютий, в Києві викрали 308 автомобілів, що на 100 автомобілів перевищує аналогічний показник 2015 року. Проте і рівень розкриття таких злочинів виріс. Вже знайдено 27 залізних "коней". У поліції говорять, що найпростіше знайти автомобіль за гарячими слідами. Пощастить, якщо власник відразу помітив відсутність транспортного засобу. Чи автомобіль має якісь яскраві відмітні нюанси. Також водіям радять запам'ятовувати, яка кількість палива залишається у баку.

Завдяки цьому можна звузити радіус пошуків, адже з протиугінними системами злодії справляються більше, ніж вправно!

Віктор розповідає, що в арсеналі викрадачів не лише кмітливість і спритні руки, але й маса спеціального устаткування, яке допоможе позбавитися від "сигналки" без пилу і шуму. Іммобілайзери, гоулокери, кодграббери і багато інших назв, які можуть злякати простого обивателя. А якщо простіше, то запримітивши вашу машину, вкрасти її можуть завадити лише домашній гараж за високою огорожею і під охороною дуже злісних собак, - говорить фахівець з охорони. Система безпеки, встановлена в офіційного дилера, - курям на сміх.

Розміщено у всіх авто в одному і тому ж місці під капотом і "знімається" абсолютно однаково.

Особливо уважними до своїх чотириколісних друзів варто бути власникам дорогих позашляховиків і взагалі любителям автомобілів преміум - класу. За словами Віктора, раніше найпопулярнішими для викрадення марками були Вази, Daewoo і Chevrolet. Такі машини викрадалися для "розбирання". На них не ставляться круті "сигналки" і можна відразу відганяти авто прямо у бокс. Знайти таку машину можна лише за умови фантастичного везіння невтішного у своєму горі власника. Але повернемося до "коней" преміум - класу.

Велику популярність Lexus RX 350, Range Rover Sport, Honda CR - V, Volkswagen Tiguan і Volkswagen Touareg, Toyota Camry, RAW4 і Highlander, BMW X серії у викрадачів можна пояснити замовленням, що поступило. З 2013 року більшість автомобілів йдуть на схід України, де їм роблять нові документи, збивають номери і відправляють в Росію. А вже там новий власник може користуватися придбаним "залізним" другом без всяких проблем. За таким же принципом машини йдуть в Придністров'я.

Віктор нагадує, що не варто думати, ніби викрадачі виключно супер-майстри працюють тільки вночі. Викрасти машину можуть і обманом. Наприклад, вкрасти ключі від авто в супермаркеті або навіть розіграти власника, забравши машину прямо з-під носа. Не кажучи вже про те, що дуже популярними останнім часом стали махінації з вимогами викупу за залізного друга. Більше того, злочинці промишляють саме таким чином, частенько не бояться не лише називати свої справжні імена, але й показувати свої обличчя, приїжджаючи на обмін.

У будь-якому випадку фахівець з охорони дотримується думки, що проти лому немає прийому. Проте в той же час пропонує не нехтувати охоронними системами, тільки встановлювати їх з хитринкою. Наприклад, в сукупності встановити іммобілайзери двигуна і коробки передач, але зробити це не у диллерів, а в офіційних СТО, бажано, в різних.

Віктор все ж згадує один дієвий засіб проти викрадення - уникнути купівлі автомобіля.

- Людина як ніхто з живих істот не любить собі створювати додаткові труднощі. Саме цим пояснюється бажання мати власний автомобіль.(с) К/Ф "Бережися автомобіля"

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин