15 народних правил дорожнього руху

03.06.2016 р. в 16:52, acc

Не виїжджайте на перехрестя, за яким утворився затор.

Після того, як світлофор переключиться, почнуть сигналити не тільки ззаду, а й справа та зліва. Більше того: колеги-водії можуть почати порівнювати вас з різними тваринами і органами людського тіла.

Якщо автомобіль спереду без будь-яких зрозумілих причин починає гальмувати, не поспішайте його одразу обігнати.

Цілком імовірно, що дорогу перед ним переходить пішохід. Всадивши його собі на капот, ви цілком можете забезпечити собі «небо в клітинку».

Не пригальмовуйте під час перестроювання з одного ряду в інший.

Не збивайте з толку транспортний потік. Перестроюйтесь у сусідній ряд з невеликим випередженням. Зробив крок – роби другий, не нервуйте колег по потоку.

Не сигнальте, якщо людина «тупить».

Це лише погіршить ситуацію. Його поведінка сама за себе говорить про недосвідченість або неадекватність. У першому випадку голосний звук може змусити його робити ще більше помилок, а в другому – додати роботи психіатру. Не виключено, що й травматологу.

Блимніть фарами зустрічній машині, якщо попереду небезпека або поліцейський пост.

Водій знизить швидкість до дозволеної, що вже саме по собі є позитивним моментом.

На парковці займайте одне (!) парковочне місце.

Згадайте власні висловлювання на адресу тих, хто це робить неправильно. Є бажання почути такі самі слова на власну адресу чи отримати пошкодження автомобіля?

Якщо рухаючись по трасі ви впираєтеся в затор чи іншу перешкоду, увімкніть «аварійку» одночасно з гальмуванням.

Додаткова індикація попередить водіїв, які їдуть позаду, і зменшить шанси того, що хтось із них в`їде у ваше авто.

Якщо ви зупинилися під зеленою стрілкою, а позаду вас людина хоче повернути направо – будьте люб`язна трохи зміститися.

ПДР цього не вимагають, але вам будуть вдячні.

Стоячи в заторі, пропустіть авто, що виїжджає з прилеглого двору.

Якщо кожен буде думати, що хтось ззаду пропустить, виїжджаючи з двору завтра, ви будете довго-довго вливатися у транспортний потік.

Зупинившись для повороту в лівому ряду, не вивертайте руль в сторону зустрічної смуги (тримайте колеса прямо).

Найменший удар ззаду викине машину на зустрічну смугу. І це буде не найкращий день вашого життя.

Якщо бачите пішохода, який збирається переходити вулицю, знизьте швидкість ЗАЗДАЛЕГІДЬ, тим самим даючи зрозуміти і йому, і автівкам позаду, що плануєте гальмувати.

Гальмування прямо перед пішоходом тільки налякає його. Не варто давати людині відчути, звідки виділяється адреналін.

Найбезпечніша швидкість руху автомобілів – це швидкість руху транспортного потоку.

Не варто вчити оточуючих ПДР, рухаючись по дорозі зі швидкістю 60 км/год, та ще й у лівій смузі, якщо весь потік рухається 80 км/год. У кращому випадку, вас назвуть диваком на букву «М», в гіршому – доведуть це стусанами.

Не гальмуйте різко перед важковаговими авто – вони можуть не встигнути зупинитися за вами.

У кращому випадку, це обернеться тривалим ремонтом вашого авто, в гіршому… Не будемо про погане.

Почувши ззаду сирену службового автомобіля, візьміть правіше або, якщо перелаштуватися неможливо, - до розділювальної смуги зліва.

Таким чином посередині утвориться місце для проїзду спеціального транспорту.

Майте терпіння і повагу якщо в`їзд на паркінг уже протягом 20 хвилин заблокований через жінку, яка паркує авто.

Не варто кричати на неї. Краще – запропонуйте свою допомогу. Припаркувавши її авто, ви економите власний час і банально робите чоловічий вчинок.

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин