Що робити якщо ручний тормоз замерз?

15.12.2017 р. в 15:24, 1od.in.ua

Експлуатуючи машину взимку, бережіть гальмівну систему від попадання вологи. Досить часто виходить так, що після миття машини або наїзду на велику калюжу вода потрапляє в елементи системи. У суворі морози це призводить до обмерзання колодок ручника. Вони примерзають настільки, що це ускладнює рух машини. Іноді через обмерзання стоянкового гальма блокуються задні колеса. У такій ситуації машина не зможе рушити з місця.

Ми розповімо про те, як не допустити ситуації, щоб примерз ручник, що робити, якщо це все ж сталося.

ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ

Уникнути проблеми примерзання стоянкового гальма допоможуть кілька правил. Взимку намагайтеся надовго не залишати автомобіль на ручнику. Якщо машина на «автоматі», ставте на «Р» (паркінг), на “механіці” – перша або друга передача. Є необхідність залишити автомобіль на ухилі – покладіть під колесо надійний упор (камінь, цегла). Нехитрі запобіжні заходи дозволять уникнути серйозних проблем.

Якщо дуже потрібно використовувати гальмо стоянки, тоді просушіть його перед застосуванням. Зробіть кілька різких зупинок. Гальмівні колодки нагріються, і волога що знаходиться в них випарується. Не затягуйте ручник до упору. Якщо гальмо примерзне, ​​вибити лід буде дещо легше.

Що робити якщо ручний тормоз замерз?

Якщо машина «наглухо» нерухома замерзлими колодками, пробуйте зрушити їх з місця рукояткою гальма стоянки. Два-три рази затисніть ручник до відмови, потім відпустіть. Якщо вийде вибити лід з системи, то важіль буде ходити без опору. Можна продовжувати рух.

Цей спосіб досить дієвий, але існує небезпека пошкодити важіль або гальмівні колодки.

Розтопіть лід звичайною гарячою водою, але не окропом (можуть тріснути елементи гальмівної системи). Через 20-30 секунд рушайте з місця. Рух починайте відразу, поки вода знову не замерзла.

В якості альтернативи воді використовуйте насичений сольовий розчин. Такий захід дозволить вивільнити ручник і запобіжить утворенню нової льодової кірки.

Застосовуйте спеціальні розчини. Відмінно підійдуть засоби, що застосовуються для усунення обмерзання замкових механізмів і стекол. Як варіант, використовуйте етиловий спирт або звичайну горілку (володіють схожими з технічними рідинами незамерзаючими властивостями).

Для усунення сильного обмерзання за допомогою підручних хімічних засобів, можливо, буде потрібно зняти задні колеса.

Використовуйте тепло вихлопних газів. Візьміть шланг, довжина якого дозволить направити гарячий потік з вихлопної труби на обмерзлі гальмівні колодки. Спосіб дієвий, але для отримання результату потрібно багато часу.

Видаліть лід з дисків за допомогою гумового (дерев’яного) молотка або іншого аналогічного підручного засобу. Зніміть задні колеса. Гальмівні механізми обстукайте молотком.

Досить часто обмерзає тросик ручного гальма. Існує два дієвих варіанти вирішення проблеми. Трос можна спробувати нагріти за допомогою підручних засобів або залити розморожувальний засіб в його сорочку.

Увага! Не використовуйте для відігрівання гальм відкритий вогонь, саморобні смолоскипи і паяльні лампи. Це може привести до руйнування гумотехнічних виробів.

Під час руху намагайтеся зменшити попадання води. Якщо об’їхати калюжу неможливо, знизьте швидкість. При підготовці автомобіля до зими не залишайте без уваги гальмівну систему. Гарненько її обслужіть, змастіть всі елементи. Цей захід дозволить не тільки запобігти заледеніння, але і захистить деталі від корозії, продовжить термін їх експлуатації. Пам’ятайте, працездатність гальм – гарантія безпеки всієї вашої сім’ї.

Вам доводилося усувати проблему замерзання ручного гальма? Поділіться досвідом з нашими читачами в коментарях. Ваші знання будуть дуже корисні.

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин