Зима на поріг – час перевзуватися

Зима на поріг – час перевзуватися

21.11.2022 р. в 11:41, «AvtoVod»

Можна скільки завгодно сперечатися про необхідність міняти літню гуму на зимову, однак, знаючи особливості експлуатації легкових автомобілів, легковажити в цьому питанні не варто.

Працівники ЗМІ вирішили дослідити, що відомо про цей процес водіям і що з цього правда, а що вигадка. На допомогу прийшли спеціалісти авто прокатного сервісу rentdrive.ua власний автопарк якого складає понад сотню автівок різних категорій.

Існуючі міфи та легенди про використання зимової гуми

Автомобільний світ по різному ставиться до необхідності перевзувати легковик, а механіки компанії з багаторічним досвідом стверджують, що цю послугу заміни сезонної гуми сервіс надає безплатно. Тобто, орендоване авто клієнт отримує повністю готовим до експлуатації, з обов’язковим плановим та позаплановим проходженням техогляду.

Найпопулярнішою помилкою, пов'язаною із зимовою гумою на автомобілі вважається те, що досвідченому та вправному водієві не обов’язково здійснювати цю процедуру. Ніхто не заперечує, що достатні навички та багаторічний досвід керування транспортним засобом значною мірою впливають на безпеку пересування на дорогах взимку. Проте, у разі виникнення небезпечної ситуації, водій початківець на зимових скатах буде мати більше шансів не потрапити у ДТП, ніж водій зі стажем на літній гумі.

В країнах Європейського Союзу існує заборона на використання зимових шин?

Черговий фейк виник через невміння поодиноких автолюбителів відрізняти аналог зимових шин від шипованої гуми. Заборона використання шипованої гуми насправді встановлена у деяких країнах ЄС. Але у більшості держав Європейського союзу за відмову «перевзувати» автівку можна отримати штраф. Не компетентні радники вважають, що на повнопривідній іномарці заміна гуми не обов’язкова. Фахівці автопрокатного сервісу «РентДрайв» навмисно здійснили порівняльне тестування. Експертний висновок виявився очікуваним: за умов ожеледиці, суворої, засніженої зими – тип приводу автомобіля ніяким чином не сприяє безпеці пересування водія, якщо на легковику літній комплект.

Цікаво було дізнатися думку експерта, чи вірне твердження, що на відміну від літнього, зимовий комплект шин повинен бути ширшим. Здавалося б, в цьому має бути частка здорового глузду, адже значна площа контакту протектора збільшує зчеплення, впливаючи на керованість автомобіля, проте цей фактор не спрацьовує в умовах налипання мокрого снігу та ожеледиці. Теж саме стосується використання шипованих скатів під час тріскучих морозів. Псевдо експерти запевняють, що від заміни гуми на льоду мало ефективна. Це помилкове твердження, достатньо знати закони фізики, щоб зрозуміти переваги шипованої гуми при будь-якому зниженню температури, і пересуванню по вкритому льодом шляху.

В цілях економії коштів, власники передньопривідних та задньопривідних машин ставлять зимовий комплект лише на вісь ведучих коліс, що призводить до постійних заносів на шляхах. Влітку теж варто встановлювати шини по сезону. Не варто економити при обслуговуванні свого транспортного засобу, щоб бути впевненим у безпеці власній та своїх пасажирів.

Обов'язкове своєчасне проходження технічного контролю

З недавніх пір в Україні Верховна Рада внесла зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення. За відсутність талону про проходження техогляду спочатку власнику автівки буде виписано штраф. В Мін’юсті підготували новий законопроєкт, про правопорушення, за які спочатку накладається штраф, автомобілістів позбавляють водійських прав, строком від трьох до шести місяців. Можливий арешт правопорушника строком від п’яти до десяти діб. Отже, за новим законопроєктом передбачено покарання за такі повторні правопорушення:

  • пересування транспортним засобом з несправною гальмівною системою:
  • водіння з пошкодженою системою керування;
  • відсутність в темний час доби зовнішніх освітлюючи приладів;
  • переобладнання автівки з порушенням встановлених стандартів та норм;
  • перевезення пасажирів на несправному або не відповідному транспортному засобі;
  • прострочений термін проходження обов’язкового технічного контролю;
  • їзда без глушника чи іншої системи поглинання шуму та інші несправності.

На думку фахівців «РентДрайв» якщо ваше авто зламалось, то краще відтранспортувати його до найближчої СТО, а при необхідності пересування по місту чи за його межами оформити прокат авто. Виходячи із власних потреб, обирають найбільш відповідний транспортний засіб. На офіційному сайті компанії є повний перелік доступних для оренди іномарок із різних сегментів та цінових категорій. Постійні акції допоможуть зекономити кошти на оренді. Сервіс працює 24 години на добу без вихідних та святкових днів, гарантуючи найкращий у місті сервіс автопрокату. За наявності водійського посвідчення та паспорта оформлення договору оренди не займе багато часу. Отримавши орендоване авто у тимчасове користування, клієнт зобов’язаний не тільки виконувати всі умови договору, але й дбати про власну безпеку, не порушуючи правил дорожнього руху. Абсолютно весь транспорт авто прокатної компанії застрахований по КАСКО та має талон про проходження ОТК.

Журналісти особисто пересвідчились, що механіки автопрокатного сервісу https://rentdrive.ua/ у місті Києві завжди своєчасно перевзувають колеса орендованих авто у гуму, яка відповідає сезону.

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин