Як завести автомобіль, якщо розрядився акумулятор?

Як завести автомобіль, якщо розрядився акумулятор?

24.11.2022 р. в 11:33, «AvtoVod»

Причини розрядки автомобільних акумуляторів різні, але найчастіша - тривалий простій при мінусовій температурі. Причому з такою проблемою стикаються всі акумулятори без винятку, як і бюджетні варіанти, так і акумулятори відомих брендів, таких як Bosch. Врахуйте, що регулярне розрядження пристрою сигналізує про несправність обладнання.

Підсів акумулятор: що робити

Існує кілька методів реанімації акумулятора, що сів. Але одні підходять для механіки, інші спрацьовують тільки з коробкою автомат. Розглянемо, що робити для запуску автомобіля.

1. Акумулятор іншого авто

Найпростіший і найпопулярніший спосіб. При цьому ємність обох АКБ має бути +/- однаковою. Використовуючи дроти з клемами-крокодилами, з'єднуються обидва автомобілі. Двигун авто, до якого заживилися, має бути вимкнений. Після завершення підзарядки, не глушити двигун, батарея повинна повністю відновитися.

2. Бездротова підзарядка

Передбачає перестановку робочого пристрою на знерухомлений автомобіль. Потрібний комплект гайкових ключів і трохи вправності. Після встановлення робочого АКБ рекомендується завести мотор та прогріти авто.

3. Штовхнути або скористатися буксиром

Такий метод застосовується тільки до автомобілів з механічною КПП. Обидва автомобілі з'єднуються між собою буксирувальним тросом. Водію машини, яка потребує реанімації, слідує:

  • вичавити зчеплення;
  • перевести кулісу в положення третьої передачі;
  • на швидкості 10-20 км/год плавно відпустити педаль.

Потім переключитися на нейтралку, "моргнути" водієві першого авто і вичавити гальмо. Якщо проблема лише в акумуляторі, машина повинна завестися.

4. Використання пуско-зарядного пристрою

Щоб зарядити автомобільні акумулятори за допомогою зарядного пристрою, потрібно:

  • заглушити двигун;
  • приєднати дроти з клемами;
  • запустити запалювання.

Така підзарядка підходить для машин з бензиновим та дизельним двигуном до 2-х літрів об'єму. Єдиний недолік – висока вартість пристрою.

5. Домкрат

Автомобіль фіксують за допомогою ручного гальма. Одне з провідних коліс піддомкрачують. Запускають запалення, куліс на третій передачі. Обертання піднятого колеса запускає редуктор і на мотор подається іскра. Автомобіль опускають, переводять на нейтралку, вичавлюють гальмо, не заглушаючи двигун.

6. Вода та алкоголь

Ванну з теплої води або "підігрів" АКБ обігрівачем слід застосовувати в екстрених випадках, коли немає можливості використовувати попередні способи.
Екстремальний метод відновлення батареї – використання алкоголю. Використовується тільки для робочих акумуляторів. Сухе вино без цукру (або розведений міцний алкоголь) в обсязі 30 мл заливається в кожен блок батареї. Виникне хімічна реакція, яка зменшить внутрішній опір пристрою, підвищивши його напругу. У цей момент з'явиться можливість завести двигун.

І враховуйте, що такий спосіб відновить роботу авто лише один раз. На жаль, після цієї процедури акумулятор доведеться міняти на новий.

7. Викликати евакуатор

Для водія-початківця без досвіду проведення дрібного ремонту авто, це найдієвіший спосіб. Тим більше, якщо в машині не виявилося жодного відповідного пристрою.

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин