Що треба знати про роботу ГБО

17.05.2016 р. в 18:38, vipautonews

Запуск ГБО на карбюраторному двигуні

Холодну силову установку автомобіля при температурі нижче мінус десяти градусів необхідно здійснювати на бензиновій, паливній суміші пише m2motors.com.ua . Досягши температури, рівної 50 градусам, робиться перемикання комутатора в середнє положення безпосередньо в салоні авто. Після вироблення бензинової суміші з камери карбюратора з’являться перебої в роботі двигуна, у цей момент необхідно зробити комутаторне перемикання в позицію “газ”.

Паркуючи свій автомобіль на нічний час, необхідно перевести двигун на бензинову суміш. При цьому обороти повинні досягти рівня 3500-от оборотів за одну хвилину. Процедура вироблення не здійснюється. Чекаєте деякий час, до моменту заповнення поплавцевої, карбюраторної камери бензиновим паливом.

Запуск на авто з інжектором

Транспортний засіб, оснащений інжектором, при установці ГБО забезпечується установкою двопозиційного, автоматичного перемикача або комутатора, з положеннями “бензин” і “газ”. При роботі на бензиновій суміші на комутаторному датчику спалахує сигнальна лампочка червоного кольору. При переведенні автомобіля на живлення газовою сумішшю, необхідно виконати наступні маніпуляції: робиться перемикання комутатора на “газ”. Здійснює прогрівання до 50 градусів.

У цей момент лампочка датчика продовжує світитися червоним кольором. З натисненням педалі акселератора досягається рівень оборотів 2.5 тисяч. Далі необхідно різко відпустити педаль. Двигун перейшов на живлення газовим паливом, червона лампочка гасне, а спалахує зелена лампочка.

Запуск ГБО на авто з інжектором з працюючою системою лямбди-контролю

Пуск силової установки авто, що має інжектор і систему лямбди-контролю, здійснюється, як і в попередньому прикладі, на бензиновій суміші. Допускається прогрівання двигуна до температурного рівня, рівного 35 градусам, що збереже в робочому стані редуктор.

Далі на комутаторі відбувається мигання зеленого світлодіода, що означає – живлення двигуна відбувається бензиновою сумішшю, є готовність здійснення переходу на живлення газовою сумішшю.

Водій повинен натискати педаль акселератора виходячи на режим оборотів, рівний двом тисячам, після чого педаль різко відпускається. Світлодіод спалахує постійним зеленим кольором. Переведення двигуна на живлення газом закінчений.

Запус ГБО четвертого покоління на авто з інжектором

Ваш автомобіль має систему розподілюваного газового уприскування. Перехід здійснює за тим же самим принципом, як на транспортному засобі, який має у своєму оснащенні систему лямбди-контролю. Виняток – тільки при автоматичному поверненні на живлення бензиновою сумішшю. Після зниження газового тиску на рейці форсунки на певний час, що враховується заданою програмою, відбувається подання команди на здійснення перекладу роботи двигуна на бензин.

Система контролю здійснює у цей момент подання звукового сигналу. Світлодіод зеленого кольору випромінює миготливий сигнал.

Запуск ГБО першого і другого покоління на автомобілях

Якщо наявна потужність двигуна автовласника не влаштовує, відбувається велика паливна витрата, то рекомендується регулювання тільки на станції технічного обслуговування. В результаті ж самостійних дій може з’явитися хлопок, що приведе до виходу з ладу ДМРП.

Зміна повітряного фільтру повинна робитися через кожні шість тисяч кілометрів.

Обов’язково контролюйте рівень конденсату, від якого необхідно звільнятися шляхом відкриття гвинтової пробки корпусу редуктора. Така процедура робиться через кожні три тисячі кілометрів пробігу.

Маючи в комплектації інжектор, при появі хлопка на газі, двигун відразу ж необхідно перекласти на живлення бензиновою сумішшю. За допомогою або консультацією треба звернутися на станцію технічного обслуговування.

При інжекторному двигуні, не рекомендована експлуатація автомобіля, що не має запасу бензинового палива. Наявність повітряної пробки призводить до виходу з ладу бензинового насоса. Рекомендований бензиновий недоторканний запас – 10 літрів палива.

ГБО четвертого покоління на двигунах з наявністю газового інжектора не рекомендовані до експлуатації, якщо відсутня фільтрація тонкого очищення. Інакше, це може привести до поломки газових форсунок.

При експлуатації ГБО четвертого покоління з газовим інжектором не рекомендовано встановлювати плавкі запобіжники, чий номінал вище за показник 15-ти ампер, недотримання цієї вимоги виведе з робочого стану управлінський блок.

Частоту оборотів на холостому ходу можна відрегулювати спеціальним гвинтом, який знаходиться на корпусі редуктора.

Не забувайте, у разі потреби проведення консервації транспортного засобу на тривалий час закрити магістральний і заправний вентиль на балонному мульти клапані.

Цікаві автомобільні публікації

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками При эксплуатации автомобиля одним из важных аспектов безопасности и производительности являются шины и диски. Эти два элемента несут на себе ответственность за сцепление с дорогой и комфорт вождения. При выборе шин необходимо обращать внимание на их тип, размер, сезонность и индексы нагрузки и скорости
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать Самое основное преимущество услуг по выкупу авто компаниями - это скорость продажи, при том, что владелец авто может получить за машину 95-97% от рыночной стоимости.
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие Chevrolet или Daewoo Lanos, который стал классикой своего сегмента, предлагает владельцам уникальную возможность дополнить свой автомобиль разнообразными аксессуарами и комплектующими. Существует несколько важных элементов, которые могут сделать ваш Ланос еще более стильным и функциональным – какие же?
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників У світі постійно змінюються обставини, і іноді власники автомобілів знаходяться в ситуаціях, коли терміновий викуп стає єдиним виходом. У цьому контексті велику популярність отримав викуп авто в Києві. Однією з провідних компаній у цьому напрямку є "AvtoPride", яка пропонує широкий спектр послуг для власників транспортних засобів.
Новый Toyota Hilux: совершенство в каждой детали Toyota Hilux - икона надежности и мощи в мире пикапов. Тойота Хайлюкс от Сити Плаза продолжает легенду, предлагая выдающуюся производительность, внедорожные возможности и стильный дизайн.
Еволюція автомобільних двигунів: від перших бензинових до сучасних електричних систем Перші двигуни ДВС були з одним циліндром і, щоб зробити силовий агрегат потужнішим, доводилось збільшувати об'єм циліндра. Згодом стали досягати більшої потужності шляхом збільшенням кількості циліндрів.
Виды боковых зеркал Хороший обзор и безопасность во время езды или парковки — ключевые параметры, которые дают боковые зеркала. Более того, законодательно автомобиль не может ездить по дорогах общего пользования без этих комплектующих или с разбитым зеркальным полотном.
Амортизаторы для надежной дорожной уверенности от УКР ПАРТС Работоспособные амортизаторы автомобиля играют ключевую роль в обеспечении комфорта и безопасности во время движения. Автомобиль подвергается воздействию разнонаправленных сил, которые могут повлиять на его управляемость и стабильность.
Ще більший та потужніший: чим здивує оновлений пікап Mitsubishi L200? Нещодавно у Таїланді відбулась презентація шостого покоління легендарного пікапа L200. Він збудований на новій рамі, має сучасніший салон та потужніший двигун.
Автомобільний газ: «задують» чи «надують»? Експерти перевірили якість блакитного палива на АЗС.
Японські чи китайські мотоцикли Мотоцикли – транспорт впевнених у собі людей, що цінують свободу, відчуття польоту та швидкість. Надійні «залізні друзі» є у багатьох випадках незамінними, і реальність така, що не лише байкери, але й пересічні водії постають перед потребою придбати техніку, яка служитиме довго і якісно. І при цьому коштуватиме порівняно недорого – адже економічної кризи в країні оминути не вдається нікому.
Когда менять воздушный фильтр Фильтрующие элементы – детали, отвечающие за защиту и нормальное функционирование ДВС.

Більше новин